Sezona kupina je počela, a mi smo za vas pripremili recept za jedan klasični desert kojeg  mnogi obožavaju. Mini pavlove tortice su po sastavu iste kao pavlova torta samo što ih ispadne 6 mini torta. Za vas smo pripremili mini tortice od beze kora prelivene preljeveom od kupina i kremom od jogurta i šlaga

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 225 g šećera
  • 1,5 žličice gustina
  • 3/4 žličice octa

Za kupine:

  • 450 g kupina
  • 1,5 žlice šećera

Za kremu:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 150 g jogurta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 140°C, veći lim obložite papirom za pečenje. Umutite bjelanjke s prstohvatom soli u velikoj zdjeli dok ne dođe do gustoće snijega. Potpuno umiješajte šećer, da dobijete vrlo čvrstu i sjajnu maringu. Postupno umiješajte gustina i ocat,a zatim umiješajte sve. Stavite 6 velikih žlica smjese, dobro razmaknite jedno od drugog na limu za pečenje. Zatim, koristeći stražnju stranu žlice, raširite svaki u krug od 10 cm, lagano umočite u sredinu dok to radite. Pecite 45 minuta. Isključite pećnicu, ostavite otvorenu lagano pećnicu i ostavite ih unutra da se ohlade.

Recept za mini pavlove tortice od kupina
Shutterstock 

150 g kupina i šećer kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz miješanje da se kupine počnu raspadti. Smjesu ostavite da se ohladi pa umiješajte prostale kupine. 

Miksajte vrhnje dok ne dobijete šlag, a zatim dodajte jogurt. Promiješajte nekoliko žlica soka od kupine kako biste dobili efekt valova. U svaku pavlovu dodajte žlicu šlaga i prelijte žlicom kupine i njihovog soka.