Sočna torta od čokoladnog biskvita i slatke kreme od kokosa i oraha podrijtelom dolazi iz Njemačke. Kombinacija tropskog kokosa i hrskavih oraha oduševit će vas svojom jednostavnošću i jedinstvenom slatkom aromom. Tortom oduševite svoje najmilije za posebne prigode ili za obična druženja. 

Sastojci

  • 115 g čokolade
  • 120 ml vruće vode
  • 270 g brašna
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 284 g omekšanog maslaca
  • 400 g šećera
  • 4 jaja
  • 1½ žličice ekstrakta vanilije
  • 240 ml jogurta

Krema od kokosa i oraha:

  • 320 g šećera
  • 360 ml kondeziranog mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 170 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 300 g kokos
  • 120 g oraha
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, U velikoj zdjeli promiješajte čokoladu i vruću vodu, zdjelu držite iznat lonac vruće vode kako bi se otopilo. U zdjeli za miješanje pomoću miksera miksajte maslac i 3/4 šećera dok ne postane svijetle boje. Dodajte žumanjke, jedan po jedan, miksajući nakon svakog. Zatim umiješajte ekstrakt vanilije. Dodajte otopljenu čokoladnu smjesu i miksajte dok se sve ne spoji. Mikserom dodajte trećinu smješavine brašna, a zatim polovicu jogurta. Ponovite s drugom trećinom brašna i ostatkom jogurta. Miksajte dok se sve ne sjedini. 

U posebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke u snijeg, polako posipajte preostalom trećinom šećera. Miksajte dok se ne spoji, pa lagano dodajte bjelanjke u smjesu za tijesto. 

njemačka čokoladna torta
Shutterstock 

Tijesto ravnomjerno rasporedite po pripremljenom kalupu i zagladite. Pecite oko 30-35 minuta. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu oko 15 minuta. 

U velikoj tavi pomiješajte šećer, mlijeko i žumanjke. Umutite dok se ne spoji, Dodajte maslac i sol. Kuhajte na vatri uz neprestano miješanje kuhačom dok se maslac ne rastopi i smjesa ne počne kuhati i zgupnjavati se oko 5 minuta. Maknite s vatre.

Umiješajte nasjeckane tostirane orahe, kokos i ekstrakt vanilije. Pustite da se ohladi dok ne postane maziv. 

Tijesto prerežite na 3 sloja, na prvu koru torte premažite sloj kreme od kokosa i oraha, stavite još jedan sloj tijesta i premažite kremom od kokosa i oraha i ponovite još jednom. Stavite da se torta ohladi minimalno jedan sat ili preko noći.

Izvor: Preppy kitchen