Kupine su bobičasto voće kiselkastog okusa, koje dozrijeva u kolovozu. Odličan su izvor vitamina C i K, a sadrže i mineral mangan. Mogu se koristiti u pripremi puno jela, a najčešće se koriste za pripremu sokova, džemova i vina.
Iskoristite svježe kupine i napravite džem od kupina bez konzervasa koji se lako priprema.
Sastojci:
- 3 kg kupina
- 1,5 kg šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Oprane kupine dodajte u lonac, svaki red posipate šećerom. Neka odstoji nekih pola sata pa polako zagrijte na srednjoj vatri. Kad zakipi, smanjite vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko pola sata. Skidajte pjenu sa džema dok se kuha. Na kraju dodajte vanilin šećer.
Kad se prokuha vrući džem ulite u vruće, sterilizirane teglice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice