Trenutno smo u toplinskom valu i nema boljeg osvježenja od ledenih slastica, a za ljubitelje sladoleda koji traže malo raskošnije recepte, predlažemo ukusnu sladolednu tortu. Priprema je jednostavna, a okus je očekivano - božanstven.

Recept za sladolednu tortu

Sastojci:

600 ml mlijeka
3 žlice šećera
3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
vanilin šećer
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
petit keksi umočeni u mlijeko
ribana čokolada

Priprema:

U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i gustin te promiješajte. Zakuhajte i neprestano miješajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte s šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu pa izmiksajte.

U tepsiju posložite red keksa umočenih u mlijeko pa namažite kremu, pa opet kekse pa kremu. Pospite ribanom čokoladom i ostavite da se ohladi.

Postupak pripreme pogledajte u videu: