Svinjski vrat možete pripremiti u pećnici, pržiti na tavi, ali možete ga i pirjati u umaku od piva i luka. Ovako pripremljen svinjski vrat je nevjerojatno mekan pa ga možete poslužiti kao gulaš s prilogom po želji, npr. pire krumpirom. Recept s YouTube kanala Meat Recipes jednostavan je i za početnike u kuhinji.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog vrata
- 2 žličice soli
- 1 žlica slatke paprike
- 1 žlica majčine dušice
- 1 žlica mažurana
- crni papar
- 10 bobica kleke (borovica)
- 5-6 listova lovora
- 4 češnja češnjaka
- 3 glavice luka
- 1 žlica brašna
- 250 ml piva
- 1 povrtna kocka
- 100 ml vode
- 1 konzerva nasjeckanih rajčica pelata
Priprema:
Meso narežite na kockice, pa posolite, popaprite, pospite slatkom paprikom, majčinom dušicom, mažuranom, dodajte bobice kleke/borovicu i lovor. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i sve dobro promiješajte. Meso popržite u tavi u kojoj ste zagrijali malo ulja.
Meso izvaditi iz tave, pa dodati luk nasjeckan na kolutiće. Pržite dok ne omekša, a po potrebi zalijte s još malo ulja. Promiješajte pa dodajte brašno i ponovno promiješajte. Vratite meso i promiješajte.
U posudu ulijte pivo, vodu, dodati kocku za juhu, kao i pelate. Dobro izmiješajte, zatim poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice