Kada temperature narastu preko trideset stupnjeva, jedino o čemu možemo razmišljati jest kako da se rashladimo. Ovdje je sladoled pravi spas i vole ga svi!
Umjesto industrijskih hladnih poslastica koje su pune šećera, radije napravite sami kod kuće osvježavajući sladoled od voća, bez dodatnih šećera, aditiva i pojačivača ukusa. Sve što će vam trebati su silikonski kalupi i nekoliko minuta.
Sastojci:
1 šalica nasjeckanih bresaka
1 banana
2 žlice grčkog jogurta
žličica meda
Priprema:
Sve sastojke umiješajte u mikseru. Ako želite da bude kremastije, dodajte još jogurta, a ako više volite da bude slađe,u tom slučaju dodajte još malo meda.
Smjesu izlijte u kalupe, a ako želite da sladoled lijepo i efektivno izgleda, možete u sredinu kalupa staviti jednu crvenu voćku (malinu ili jagodu) pa preko nje ponovo preliti smjesu. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a zatim uživajte u savršenoj ljetnoj poslastici!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice