Pečene paprike ukusne su u salati ili kao prilog raznim jelima, a ako vam smeta njihova kožica, možete ih oguliti.
Postoji nekoliko trikova za lakše guljenje pečenih paprika.
Ako želite oguliti paprike koje pečete, stavite ih u vrećicu i zavežite. Pustite da malo odstoji, kožica će se sama odvojiti.
Pečene paprike odmah nakon vađenja iz pećnice pokrijete plastičnom prozirnom folijom, salvetom ili krpom ili ih stavite u lonac pa pokrijete poklopcem. Ostavite da tako odstoje oko 15 minuta, ako imate veću količinu, možete i do pola sata. Prekrivanjem paprika stvara se para i višak tekućine, što pomaže lakšem guljenju.
Zamrznute pečene paprike se gule bez ikakvog problema, samo ih je potrebno otopiti desetak minuta, stavite ih u vrećici pod mlaz tople vode na nekoliko sekundi i gulite odmah.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice