Volite li suho voće i orašaste plodove, oduševit će vas ovaj kolač. Poznat kao turska princeza, priprema se od ovih zdravih namirnica i bez dodanog šećera, brašna i jaja, a kremu mu daje vrhnje za šlag.

Sastojci:

  • 1 paket tosta
  • 200 g vrhnja za šlag u prahu
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica lješnjaka
  • 1 šaka badema
  • 1 šaka suhih marelica
  • 1 šaka grožđica

Priprema:

U zdjelu stavite umućeno vrhnje za šlag pa malo po malo dodavati mlijeko sve vrijeme muteći mikserom. Kad se lijepo zgusne stavite u hladnjak na pola sata.

Grožđice sitno nasjeckajte, a bademe i lješnjake sameljite u blenderu, ali pazite da ne pretjerate da ne bude praškasto.

U šlag dodajte bademe, lješnjake i grožđice, a pripremljene marelice nemojte rezati već ih ostavite sa strane.

Tost narežite na komade i dodajte u šlag te sve dobro izmiješajte.

Prebacite ga u kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, vrh zagladite špatulom i protresite da se ravnomjerno rasporedi. Stavite u hladnjak da se stegne, najmanje tri sata.

Nakon što ga izvadite, stavite lim za pečenje preko kolača, zatim ga okrenite da ga prebacite na lim za pečenje.

Ocijedite marelice koje ste prethodno potopili u vruću vodu 15 minuta, dobro osušite ručnicima i njima ukrasite kolač.

 Izvor: Glossy