Cimet rolice slave svoj dan početkom listopada, a ako ste već krenuli s pripremom ovih mirisnih toplih zalogajčića od tijesta, pripremite kolačiće od cimet rolica s preljevom od čokolade i posipom od lješnjaka. 

Sastojci za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 120 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žumanjak

Za nadjev:

  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica cimeta

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 g lješnjaka
Cimet rolice s preljevom od čokolade i lješnjacima
Shutterstock 

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno, maslac, šećer u prahu, sol, ekstrakt vanilije, žumanjke i sve dobro izmiješajte rukom. Dobiveno tijesto razvaljajte i stavite na prozirnu foliju. Premazati bjelanjkom, posuti šećerom i cimetom, zarolati tijesto u roladu, pokriti folijom i ostaviti u hladnjaku 20 minuta.

Roladu narežite na kolutove i stavite u tepsiju i peći oko 12 minuta na 180°C. Umočite ih u otopljenu čokoladu, zatim u lješnjake i poslužite.

U videu pogledajte postupak: