Cimet rolice slave svoj dan početkom listopada, a ako ste već krenuli s pripremom ovih mirisnih toplih zalogajčića od tijesta, pripremite kolačiće od cimet rolica s preljevom od čokolade i posipom od lješnjaka.
Sastojci za tijesto:
- 200 g brašna
- 120 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žumanjak
Za nadjev:
- 1 bjelanjak
- 2 žlice šećera
- 1 žličica cimeta
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g lješnjaka
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, maslac, šećer u prahu, sol, ekstrakt vanilije, žumanjke i sve dobro izmiješajte rukom. Dobiveno tijesto razvaljajte i stavite na prozirnu foliju. Premazati bjelanjkom, posuti šećerom i cimetom, zarolati tijesto u roladu, pokriti folijom i ostaviti u hladnjaku 20 minuta.
Roladu narežite na kolutove i stavite u tepsiju i peći oko 12 minuta na 180°C. Umočite ih u otopljenu čokoladu, zatim u lješnjake i poslužite.
U videu pogledajte postupak:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice