Zasladite se kolačem s medom i đumbirom, okus neodoljivo podsjeća na popularne gingerbread keksiće koji se tradicionalno peku za božićne blagdane. Ovaj jednostavan kolač idealan je uvod u hladne jesenske dane, priprema se brže i lakše nego tijesto za kekse.

Izbjegnite greške kod pripreme kolača: Savjeti Sandre Gašaparić s bloga ReciPeci

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 1 žličica mljevenog đumbira u prahu
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 55 g margarina plus dodatak za mazanje
  • 1 jaje, tučeno
  • 2 žlice meda
  • 240 ml tople vode

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180C. Kalup veličine 28 x 18 cm namastite i obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu u zdjeli. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne podsjeća na krušne mrvice.

Dodajte razmućeno jaje, med i toplu vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se ne sjedini. Izlijte smjesu u pripremljenu tepsiju i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta, ili dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi u plehu. Kad se ohladi, rezati na kvadrate.