Zasladite se kolačem s medom i đumbirom, okus neodoljivo podsjeća na popularne gingerbread keksiće koji se tradicionalno peku za božićne blagdane. Ovaj jednostavan kolač idealan je uvod u hladne jesenske dane, priprema se brže i lakše nego tijesto za kekse.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 1 žličica mljevenog đumbira u prahu
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 55 g margarina plus dodatak za mazanje
- 1 jaje, tučeno
- 2 žlice meda
- 240 ml tople vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Kalup veličine 28 x 18 cm namastite i obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu u zdjeli. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne podsjeća na krušne mrvice.
Dodajte razmućeno jaje, med i toplu vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se ne sjedini. Izlijte smjesu u pripremljenu tepsiju i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta, ili dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi u plehu. Kad se ohladi, rezati na kvadrate.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice