Jesen je vrijeme za tople napitke, a topla ili vruća čokolada može zamijeniti i desert.
Sastojci:
- 1 litra mlijeka
- 60 g nezaslađenog kakaovog praha
- 60 g šećera
- 120 g tamne čokolade nasjeckane
- 60 ml ekstrakta vanilije
Priprema:
Stavite mlijeko, kakao prah i šećer u malu posudu. Zagrijte na srednjoj vatri, često miješajući, dok se ne zagrije, ali ne proključa.
Dodajte komadiće čokolade i neprestano miješajte dok se ne otopi. Umutite ekstrakt vanilije i odmah poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice