Keksi s trostrukom dozom čokolade zaista su izbor za posebne prilike. Rastopljena čokolada, gorkasti kakao, komadići mliječne čokolade i prstohvat soli... Garantiramo da ćete pokupiti hrpu pohvala za izvedbu!

Sastojci su dostatni za pripremu 20 keksića. Imajte na umu da smjesu možete napraviti do tri dana ranije i čuvati je u hladnjaku. 

Trostruko čokoladni keksi

Sastojci:

  • 140 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 20 g kakaa u prahu
  • 220 g čokolade (50 % kakaa)
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 70 g omekšalog maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 150 g nasjeckane mliječne čokolade

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kakao.
  2. 220 g čokolade otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici (u kratkim intervalima). Pustite da se malo ohladi.
  3. Miksajte maslac sa šećerom dok ne postane laganije teksture i svjetliji, a zatim dodajte umućena jaja.
  4. Smanjite brzinu miksera pa ulijte otopljenu čokoladu.
  5. Kad se smjesa poveže, dodajte suhe sastojke pa dobro promiješajte drvenom žlicom.
  6. Na kraju umiješajte nasjeckanu mliječnu čokoladu.
  7. Posudu s tijestom obložite prozirnom folijom pa pustite da odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata.
  8. Malom grabilicom za sladoled ili žlicom zagrabite tijesto, oblikujte ga dlanovima pa ga rasporedite po limu obloženom masnim papirom. Pripazite da razmak između svake kuglice bude barem pet centimetara.
  9. Pecite kekse 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćete da su gotovi kad se rubovi ispeku.
  10. Izvadite iz pećnice i pustite da se keksi hlade barem 10 minuta na limu, a potom ih prebacite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohlade.
  11. Čuvajte ih u posudi s poklopcem na sobnoj temperaturi.