Popis sastojaka za ovaj crumble od šljiva je kratak, ali zato je završni rezultat pun okusa i mirisa. Rezervirajte 20 minuta vremena i počastite najmilije savršenom slasticom koja ne sadrži brašno. 

Sastojci su dostatni za pripremu šest obilnih porcija. Preporučujemo da crumble poslužite sa sladoledom ili tučenim vrhnjem.

Recept za crumble sa šljivama

Sastojci za nadjev:

  • 1 kg zrelih šljiva bez koštica
  • 50 g šećera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 naranča

Sastojci za posip:

  • 200 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice meda
  • 2 žličice ulja
  • 1/2 žličice cimeta
  • prstohvat soli

Crumble sa šljivama
Shutterstock 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte sve sastojke za posip pa ga rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje. Pecite 20-ak minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Barem jednom promiješajte ili protresite kako ne bi izgorio.
  3. Za to vrijeme u dubokoj tavici pomiješajte polovice šljiva, šećer, anis te sok i koricu jedne naranče. Kuhajte 10-ak minuta, dok šljive ne omekšaju.
  4. Podijelite šljive u posudice, pospite pripremljenim posipom i poslužite dok je još toplo. U slast!