Crumble ili drobljenac kolač je koji se može pripremiti brzo i bez brige hoće li estetski izgledati savršeno. U tijesto možete staviti bilo koje voće, posebno je ukusno bobičasto voće, a ovaj put donosimo vam recept za crumble s jagodama ili jabukama i rabarbarom. Toliko je ukusan da ćete ga jesti toplog bez razmišljanja o rezanju, a još je bolji ako ga poslužite uz sladoled od vanilije.

Recept za crumble od rabarbare

Sastojci:

  • 3/4 šalice šećera
  • 3 žlice kukuruznog škroba (gustin)
  • 3 šalice narezane svježe rabarbare ili smrznute rabarbare, odmrznute
  • 2 šalice narezanih oguljenih jabuka ili narezanih jagoda
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 šalice maslaca, otopljenog
  • 1/3 šalice brašna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • Sladoled od vanilije, po želji
Recept za crumble od rabarbare
maximilian-zahn-vamiaL1-Q6g-unsplash 

Priprema:

Pomiješajte šećer i kukuruzni škrob s rabarbarom i jabukama ili jagodama. Prebacite u namašćeni lim za pečenje. 
U drugoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, smeđi šećer, maslac, brašno i cimet dok smjesa ne počinje nalikovati grubim mrvicama. Pospite preko voća. Pecite na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju, a voće omekša, oko 45 minuta. Po želji poslužite toplo uz sladoled. Uživajte!