Piletinau marinadi od teriyaki piletine jelo je iz japanske kuhinje, koje se priprema brzo i jednostavno. Teriyaki umak najčešće se koristi kao marinada, ali može se staviti kao umak prilikom serviranja. Umak daje posebnu sočnost i ravnotežu slatko-kiselih aroma, a njome možete marinirati i meso i ribu. Danas smo za vas pripremili recept za Teriyaki piletinu s portala Wok & Skillet.
Sastojci:
- 1 šalica vode
- 120 ml soja sos umaka
- 30 ml mirina
- 14 g meda
- 55 g smeđeg šećera
- prstohvat naribanog đumbira
- 16 g kukuruznog škroba
- 30 ml ulja
- 450 g piletine
- mladi luk
- tostirane sjemenke sezama
Priprema:
Pripremite umak
Pripremite umak tako da pomiješate vodu, sojin umak, mirin, med, smeđi šećer, naribani đumbir i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte da razbijete grudice kukuruznog škroba.
Marinirajte
Ulijte 2 žlice mješavine teriyaki umaka na piletinu. Promiješajte da se piletina obloži umakom. Pustite piletinu da se marinira najmanje 15 minuta.
Prokuhajte umak
Zagrijte teriyaki umak u malom loncu na srednje jakoj vatri, često miješajući. Kako umak počne kuhati, neprestano miješajte dok se zgušnjava. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
Pržite piletinu
Zagrijte ulje za kuhanje u woku na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu u wok u jednom sloju. Ostavite piletinu oko 30 sekundi prije nego što je okrenete. Piletinu pržite uz miješanje dok nije potpuno kuhana.
Servirajte
Servirajte sve skupa i ukrasite sjemenkama sezama i nasjeckanim mladim mladim lukom. Uz prilog vam preporučamo kineske rezance ili rižu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice