Piletinau marinadi od teriyaki piletine jelo je iz japanske kuhinje, koje se priprema brzo i jednostavno. Teriyaki umak najčešće se koristi kao marinada, ali može se staviti kao umak prilikom serviranja. Umak daje posebnu sočnost i ravnotežu slatko-kiselih aroma, a njome možete marinirati i meso i ribu. Danas smo za vas pripremili recept za Teriyaki piletinu s portala Wok & Skillet.

Sastojci:

  • 1 šalica vode
  • 120 ml soja sos umaka
  • 30 ml mirina
  • 14 g meda
  • 55 g smeđeg šećera
  • prstohvat naribanog đumbira
  • 16 g kukuruznog škroba
  • 30 ml ulja
  • 450 g piletine
  • mladi luk
  • tostirane sjemenke sezama

Priprema:

9:18
Korak 1

Pripremite umak

Pripremite umak tako da pomiješate vodu, sojin umak, mirin, med, smeđi šećer, naribani đumbir i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte da razbijete grudice kukuruznog škroba.

9:26
Korak 2

Marinirajte

Ulijte 2 žlice mješavine teriyaki umaka na piletinu. Promiješajte da se piletina obloži umakom. Pustite piletinu da se marinira najmanje 15 minuta.

9:26
Korak 3

Prokuhajte umak

Zagrijte teriyaki umak u malom loncu na srednje jakoj vatri, često miješajući. Kako umak počne kuhati, neprestano miješajte dok se zgušnjava. Maknite s vatre i ostavite sa strane.

shutterstock_2140282805.jpg
Shutterstock 

9:27
Korak 4

Pržite piletinu

Zagrijte ulje za kuhanje u woku na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu u wok u jednom sloju. Ostavite piletinu oko 30 sekundi prije nego što je okrenete. Piletinu pržite uz miješanje dok nije potpuno kuhana.

9:27
Korak 5

Servirajte

Servirajte sve skupa i ukrasite sjemenkama sezama i nasjeckanim mladim mladim lukom. Uz prilog vam preporučamo kineske rezance ili rižu.

shutterstock_1977403397.jpg
Shutterstock