Njoki su namirnica koja se jako brzo priprema, a ako su u umaku od vrhnja ili sira, od njih nastaje predivno kremasto jelo koje će zasititi cijelu obitelj. Kad nemate vremena za dugo kuhanje, isprobajte ovaj recept jer na ovaj način ručak je gotov za manje od 10 minuta, a treba vam samo četiri sastojka: pakiranje njoka, parmezan, maslac i papar.
Recept za njoke s parmezanom i paprom
Sastojci:
- 300 g njoka
- 2 žlice maslaca
- 60 g naribanog parmezana
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
U veću posudu ulijte vodu, dobro je posolite pa je zagrijte. Kad zavrije, ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Pripazite da se ne prekuhaju i sačuvajte čašu vode od kuhanja.
Zagrijte maslac u dubljoj tavi. Dodajte njoke, parmezan i veću količinu papra, a zatim ih podlijte s otprilike 100 ml vode od kuhanja. Pojačajte vatru pa krenite miješati. Kad umak bude kremast i gust prema vašim željama, maknite s vatre. Isprobajte pa po potrebi dodatno posolite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice