Kuhanje je užitak, ali često zahtjeva prethodnu pripremu, od nabavke svih potrebnih namirnica do samog procesa pripreme jela. Kad nemate vremena, ali ni ideja što kuhati, iskoristite ova 3 recepta za brze, lagane, ali jako ukusne obroke.

1. Špageti u umaku od rajčice

Sastojci:

  • tjestenine po želji
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 500 ml umaka od rajčice (npr. passata)
  • 200 g šampinjona (ili slanine)
  • sol, papar, origano, začini po želji

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte luk i češnjak s mrkvom. Kad mrkva omekša, a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte gljive ili slaninu. I nakon nekoliko minuta umak od rajčice. Dinstajte zajedno oko desetak minuta. Dodajte začine, stavite kuhati tjesteninu i kad je umak gotov prelijte tjesteninu i gore naribajte sir. 

2. Zapečeno povrće

3 brza recepta za ručak gotov za 15 minuta
Shutterstock 

Sastojci:

  • 2 rajčice
  • 2 patlidžana
  • 2 paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 veća krumpira
  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo mlijeka

Priprema:

Rajčicu i patlidžan narežite na kolutove, papriku na ploške, a luk na kolutiće. Povrće posložite u tepsiju i malo ga prelijte uljem te posolite i popaprite. Pecite u pećnici 15 minuta na 250 stupnjeva. Za to vrijeme izmiksajte 200 ml kiselog vrhnja, jaja i mlijeko, pa smjesom prelijte povrće i vratite u pećnicu da se zapeče.

3. Salata od tune

3 brza recepta za ručak gotov za 15 minuta
Shutterstock 

Sastojci:

  • konzerva tunjevine
  • 1 glavica luka
  • 100 g graha iz konzerve
  • 50 g kukuruza šećerca
  • sok od 1 limuna
  • 3 kisela krastavca
  • 2 rotkvice
  • kockice kruha
  • sol i papar

Priprema:

Pomiješajte tunjevinu, narezani luk, grah iz konzerve, kukuruz. Dodajte krastavce, rotkvice i kockice kruha, začinite i dodajte sok od limuna. Sve dobro izmiješajte, a možete dodati još neko povrće po želji.