Mahune su zdrave, ali rijetko kome su omiljena namirnica. No u ovom zanimljivom jelu s piletinom i zapečene u pećnici, postat će omiljene i djeci, a nitko neće ni znati da se radi o mahunama jer su toliko sočne.
Sastojci:
- 900 g mahuna
- pola kg pilećeg filea
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 velika mrkva
- ulje
- malo vode
- 2 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- sol, papar
- malo mlijeka
Priprema:
Kuhajte mahune oko 10 minuta, a zatim ih procijedite. Prodinstajte luk i mrkvu pa dodajte pileći file narezan na komadiće, a potom i mahune i češnjak.
Umutite jaja i vrhnje te malo mlijeka i prelijte preko mahuna. Stavite u pećnicu i pecite na 200 C dok ne dobiju boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice