Piletina i svinjetina najzastupljenije su vrste mesa na stolovima većine Hrvata, što zbog praktičnosti pripreme što zbog dostupnosti i cijene.
Na YouTube kanalu Dozus Cook pronašli smo jednostavan recept za svinjetinu u kremastom umaku od kiselog vrhnja i kiselih krastavaca.
Sastojci
700 g svinjskog buta
4 žlice maslaca
100 g slanine
1 luk
3 kisela krastavca
1 žličica mljevenog korijandera
200 ml vode
4 žlice kiselog vrhnja
Recept za svinjetinu u umaku
Popržite meso
Meso narežite na kockice i popržite u tavi na otopljenom maslacu. Pred kraj dodajte nasjeckanu slaninu i kratko popržite.
Napravite umak
Narežite luk i kisele krastavce te dodajte u tavu s mesom i slaninom. Promiješajte i pržite još 5 minuta. Posolite, popaprite, pospite korijanderom, zalijte vodom i promiješajte.
Pirjajte
Poklopite i pirjajte meso oko pola sata. Na kraju dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Poklopite i pirjajte oko 15 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice