Piletina i svinjetina najzastupljenije su vrste mesa na stolovima većine Hrvata, što zbog praktičnosti pripreme što zbog dostupnosti i cijene. 

Na YouTube kanalu Dozus Cook pronašli smo jednostavan recept za svinjetinu u kremastom umaku od kiselog vrhnja i kiselih krastavaca. 

Sastojci

700 g svinjskog buta
4 žlice maslaca
100 g slanine
1 luk
3 kisela krastavca
1 žličica mljevenog korijandera
200 ml vode
4 žlice kiselog vrhnja

Recept za svinjetinu u umaku

16:25
Korak 1

Popržite meso

Meso narežite na kockice i popržite u tavi na otopljenom maslacu. Pred kraj dodajte nasjeckanu slaninu i kratko popržite.

undefined
Shutterstock 

16:28
Korak 2

Napravite umak

Narežite luk i kisele krastavce te dodajte u tavu s mesom i slaninom. Promiješajte i pržite još 5 minuta. Posolite, popaprite, pospite korijanderom, zalijte vodom i promiješajte.

16:29
Korak 3

Pirjajte

Poklopite i pirjajte meso oko pola sata. Na kraju dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Poklopite i pirjajte oko 15 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.

Postupak pogledajte u videu: