Nabavili ste vezicu domaćih šparoga i vrećicu boba? Brzinski ih skuhajte na pari, pomiješajte s tjesteninom, dodajte malo vrhnja i uživajte u proljetnim okusima.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za tri do četiri serviranja pa ih prilagodite svojim potrebama.
Tjestenina sa šparogama, graškom i bobom
Sastojci:
80 g boba
200 g šparoga
150 g graška
350 g špageta
150 g mladog poriluka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica maslaca
200 ml vrhnja s visokim udjelom mliječne masti
Svježe naribani parmezan
Priprema:
Povrće operite, šparoge prelomite pa sve zajedno skuhajte na pari. Dok se povrće kuha, zagrij slanu vodu do vrenja pa skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Potom prodinstajte poriluk na ulju i maslacu. Kad omekša, dodajte vrhnje i dobro promiješajte.
Dodajte povrće kuhano na pari, procijeđenu tjesteninu pa začinite po želji soli, paprom i svježim začinskim biljem koje vam se nađe pri ruci. Netom prije posluživanja prelijte s malo maslinovog ulja pa po vrhu krupno naribajte parmezan.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice