Mljeveno meso je vrlo praktično i često je izbor za brzi obrok tijekom tjedna, a jako je svestrano jer se može kombinirati u raznim jelima. Od bolonjeza, musake, lazanja do bureka, a s portala StvarUkusa donosimo vam recept za punjene i pohane palačinke s mljevenim mesom.

Sastojci:

Za palačinke:

2 l mineralne vode
700 g brašna
3 jajeta
žlica šećera
žličica soli

Za nadjev:

1 luk
1 kg mljevenog mesa
papar, sol po želji
mješavina suhih začina
2 jajeta

Za pohanje:

300 g brašna
8 jaja
krušne mrvice

Priprema:

Izmiksajte smjesu za palačinke tako što ćete pomiješati jaja, brašno, sol, šećer i dodati mineralnu vodu. Na zagrijanom ulju u tavi pecite palačinke.

U posebnoj tavi dinstajte luk, zatim dodajte mljeveno meso. Dodati sve začine po želji i dinstajte dok meso ne bude pečeno. Kad se zaprži, maknite s vatre i dodajte jedno razmućeno jaje.

Nadjenite palačinke mljevenim mesom, a potom ih umotajte kao sarme i zatim ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Pecite ih na tavi na vrućem ulju. 

 Izvor: StvarUkusa