Mljeveno meso je vrlo praktično i često je izbor za brzi obrok tijekom tjedna, a jako je svestrano jer se može kombinirati u raznim jelima. Od bolonjeza, musake, lazanja do bureka, a s portala StvarUkusa donosimo vam recept za punjene i pohane palačinke s mljevenim mesom.
Sastojci:
Za palačinke:
2 l mineralne vode
700 g brašna
3 jajeta
žlica šećera
žličica soli
Za nadjev:
1 luk
1 kg mljevenog mesa
papar, sol po želji
mješavina suhih začina
2 jajeta
Za pohanje:
300 g brašna
8 jaja
krušne mrvice
Priprema:
Izmiksajte smjesu za palačinke tako što ćete pomiješati jaja, brašno, sol, šećer i dodati mineralnu vodu. Na zagrijanom ulju u tavi pecite palačinke.
U posebnoj tavi dinstajte luk, zatim dodajte mljeveno meso. Dodati sve začine po želji i dinstajte dok meso ne bude pečeno. Kad se zaprži, maknite s vatre i dodajte jedno razmućeno jaje.
Nadjenite palačinke mljevenim mesom, a potom ih umotajte kao sarme i zatim ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Pecite ih na tavi na vrućem ulju.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice