Tikvice su i ove godine gastro hit sezone. Odličan su izvor vitamina C, a zbog količine vode od koje su sačinjene sadrže malo kalorija. Možete ih spremati na puno načina, kao naprimjerpohatiribati ili ispeći na roštilju ili tavici.

Predlažemo vam da isprobate ovaj lagani i kremasti recept sa sirom koji je gotov u samo 20 minuta. 

Rolice od tikvica punjene sirom savršeno su proljetno predjelo
Shutterstock 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 200 g krem sira
  • češnjak
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema:

Tikvice dobro operite, odsjecite im krajeve, pa nožem ili pilerom napravite dugačke trake. Odložite ih ma čiste krpe i ostavite ih da odstoje kako bi otpustile višak vode. Možete ih malo posoliti, kako bi brže pustile vodu. 

Punjenje pripremite u zdjelici tako da pomiješate sir sa češnjakom i peršinom. Od začina stavite sol i papar, a možete dodati još i timjana. 

Zagrijte tavicu na štednjaku, trakice isprecite sa svake strane po 2 minute. Skinite s vatre te počnite puniti kremom. Uz sir kao dodatak možete dodati šunku, piletinu ili losos.

Srolajte ih, a kako bi vam ostale čvršće možete ih probosti čačalicom. 

Rolice možete poslužiti kao dodatak nekom mesu, kao zasebno hladno predjelo ili zalogajčić na druženju uz vino.