Ako tražite zdrav i ukusan obrok koji će vas napuniti energijom, piletina u parmezanu s graškom i krumpirom je savršen izbor. Priprema je brza i jednostavna, idealna za zaposlene dane kad želite na stol donjeti nutritivno bogato jelo i aromatičan obrok.
Sastojci:
- 1 bjelanjak
- 5 žlica ribanog parmezana
- 4 fileta piletine
- 400 g mladog krumpira
- 140 g graška
Priprema:
Zagrijte lonac na srednjoj vatri, bjelanjke istucite na tanjuru s malo soli i papr. Na drugi tanjur stavie parmezan.
Umočite piletinu u bjelanjke, pa uvaljajte na tanjur s malo soli i papra. Pecite piletinu 10-12 minuta, dok ne porumeni i postane hrskava.
U međuvremenu kuhajte krumpir 10 minuta, zadnje 3 minute dodajte grašak, po ocijedite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice