Oslić je bijela riba koja se brzo i lako priprema, a možete ju spremiti na razne načine. Oslić se najčešće priprema u juhama ili se panira, a mi smo danas za vas pripremili panirani oslić u kukuruznom brašnu.
Sastojci:
- 3 slatke paprike
- korica i sok od 2 velike naranče
- 2 češnja češnjaka
- 125 ml maslinovog ulja
- naribana korica i sok limuna
- 25 g nasjeckanog origana i peršina
- 60 g palente
- 700 g fileta oslića
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike narežite na četvrtine i očistite ih, stavite u veliki lim za pečenje i prelijte maslinovim i solju, zatim pecite 25 minuta.
Ogulite koricu 2 velike naranče i dodajte u lim s paprikom. Pecite još 15 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Paprike i koricu grubo nasjeckajte, stavite u veliku zdjelu i umiješajte češnjak, 125 ml maslinovog ulja, sok od naranče, naribanu koricu i sok od 1 limuna te origano i peršin.
Palentu pomiješajte s mali soli i papra na plitkom tanjuru i njom premažite riblji filet. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri i pržite filete 3-4 minute sa svake strane dok ne porumene i ispeku se. Poslužite s mješavinom papra i razbacanim svježim biljem.
Izvor: delicious
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice