Oslić je bijela riba koja se brzo i lako priprema, a možete ju spremiti na razne načine. Oslić se najčešće priprema u juhama ili se panira, a mi smo danas za vas pripremili panirani oslić u kukuruznom brašnu

Sastojci:

  • 3 slatke paprike
  • korica i sok od 2 velike naranče
  • 2 češnja češnjaka
  • 125 ml maslinovog ulja
  • naribana korica i sok limuna
  • 25 g nasjeckanog origana i peršina
  • 60 g palente
  • 700 g fileta oslića

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprike narežite na četvrtine i očistite ih, stavite u veliki lim za pečenje i prelijte maslinovim i solju, zatim pecite 25 minuta. 

Ogulite koricu 2 velike naranče i dodajte u lim s paprikom. Pecite još 15 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Paprike i koricu grubo nasjeckajte, stavite u veliku zdjelu i umiješajte češnjak, 125 ml maslinovog ulja, sok od naranče, naribanu koricu i sok od 1 limuna te origano i peršin. 

Palentu pomiješajte s mali soli i papra na plitkom tanjuru i njom premažite riblji filet. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri i pržite filete 3-4 minute sa svake strane dok ne porumene i ispeku se. Poslužite s mješavinom papra i razbacanim svježim biljem. 

Izvor: delicious