Za jednostavni ručak u radnom tjednu pronašli smo za vas ovaj brz i fin recept za umak od puretine i povrća koji je idealan za ponijeti sa sobom na posao. Preporučujemo da umak poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 4 paprike
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- kajanski papar
- 500 g puretine
- 100 g šamšinjona
- pasata od rajčica
- ružmarin
- sol i papar
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovog ulja pa na njemu prirjajte paprike i luk tako da omekšaju i lagano potamne. Dodajte češnjak i kajanski papar te kratko pirjajte. Izvadite iz tave pa u tavu ulijte 2 žlice ulja i na njemu na jakoj vatri popržite komadiće mesa i gljiva. Smanjite vatru i dodajte propirjane paprike i luk.
Dobro promiješajte pa dodajte i nasjeckane rajčice te ružmarin, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta. Polužite s kuhanom rižom ili tjesteninom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice