Današnji recept dana je kremasti rižoto od batata i špinata s janjećim kotletima koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje mesa. Janjeće kotlete pripremajte vremenski ovisno o vlastitim željama.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 440 g riže arborio
  • 450 g batata
  • 1,25 l temeljca o povrća
  • 35 g ribanog parmezana
  • 80 g mladog špinata
  • sol i papar
  • 1 žličica svježeg ružmarina
  • 8 janjeća kotleta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i kuhajte 2-3 minute ili dok ne omekša, umiješajte rižu. Dodajte batata i temeljac te zakuhajte na jakoj vatri, pokrijte poklopcem ili folijom i pecite 20-25 minuta, umiješajte mladi špinat i parmezan te začinite sol i papar.

U međuvremenu zagrijte tavu za roštilj na jakoj vatri. Pomiješajte preostalo ulje i ružmarin. Premažite obje strane jajnjetine. Smanjite vatru na srednju i pecite kotlete 2 minute sa svake strane, poslužite uz rižoto. 

Izvor. taste.com.au