Čitateljica Ana poslala nam je recept za pilav s piletinom i šampinjonima, odlična ideja za sočan ručak za cijelu obitelj.
Recept koji će do 5. srpnja dobiti najviše reakcija ispod članka osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.
Recept čitateljice Ane za pilav s piletinom i gljivama
Sastojci:
Za 4 osobe:
- 1 veća glavica luka
- 1 veća mrkva
- 2 šalice riže
- 4 pileća komada mesa, 2 batka i 2 zabatka
- 1 kocka za temeljac
- sol, papar, vegeta
- šampinjoni, svježi ili iz konzerve
Priprema:
Najprije se napravi temeljac od kocke, najbolje da je povrtna.
Na tavi se na laganoj vatri ispeče meso do pola, izvadi se na tanjur i na tom ulju od pečenja se preprži sjeckani luk i mrkva do zlatne boje.
Rižu isperemo, pa dodamo na tavu u luk i mrkvu i pirjamo dok ne omekša. Dodaju se začini, sol, papar i vegeta po želji. Pred kraj pirjanja dodamo šampinjone i još malo pirjamo dok i oni omekšaju i puste svoj sok.
Nakon kratkog pirjanja, prebacimo rižu u vatrostalnu zdjelu ili duboki protvanj te rasporedimo po cijeloj površini i gore stavimo piletinu.
Zalije se temeljcem da sve pluta.
Stavi se u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i peče se 35 do 45 minuta.
Kad se zapeče i kad riža upije svu tekućinu, a meso bude do kraja pečeno, jelo je gotovo.
Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice