Crvene, narančaste, žute ili zelene paprike dobrodošle su u ovom receptu kao i začini. Osim što imaju različite boje, paprike se razlikuju i u okusu pa je tako, primjerice, crvena paprika znatno slađa od zelene. Svakako promislite o tome kada ih budete birali kod najdraže tete na placu.

Poigrajte se začinima, poput origana, majčine dušice, bosiljka, čili pahuljica i češnjaka u prahu. Dobar tek!

Pečene paprike

Sastojci:

4 svježe paprike
2 žlice maslinovog ulja
½ žličice soli
¼ žličice papra
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice origana
¼ žličice čili pahuljica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, te lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Paprike operite, prepolovite i dobro očistite od koštica. Posložite paprike na pripremljeni lim, prelijte maslinovim uljem i pospite začinima i stavite u pećnicu na 20-ak minuta.

Po želji paprike ogulite, prelijte s malo maslinovog ulja i poslužite!