Zapečene paprike sa slanutkom odličan su brzi ručak. Gotove su za nešto više od pola sata, popis sastojaka je kratak, a u njima mogu uživati i vegetarijanci. Sve što trebate je kratko prodinstati povrće, brzinski pomiješati sastojke i napuniti paprike. Ostatak posla odradit će pećnica, a vi za to vrijeme možete pripremiti salatu i postaviti stol. Čas posla!
Zapečene paprike punjene slanutkom
Sastojci:
4 žlice maslinovog ulja
1 glavica bijelog luka
3 češnja češnjaka
sol, papar
850 g slanutka iz konzerve
2 žličice mljevenog kumina
1 žličica mljevenog korijandera
15 g svježeg peršina
4 veće paprike
tahini
Priprema:
Luk očistite i sitno nasjeckajte, kao i peršin. Češnjak protisnite, paprike prerežite po dužini, očistite i izvadite koštice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte dvije žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak, začinite soli i paprom i dinstajte dok luk ne omekša, otprilike pet minuta. Prebacite smjesu u veću zdjelu pa dodajte slanutak, kumin, korijander, 10 g peršina i jednu žlicu maslinovog ulja. Promiješajte i ostavite sa strane.
U posudu za pečenje rasporedite polovice paprike i svaku napunite smjesom od slanutka. Pecite 30-ak minuta, sve dok paprike ne omekšaju. Poslužite paprike uz tahini pastu i salatu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice