Sigurni smo da mnogi od vas jedva čekaju hladnije vrijeme i sezonu kiselog kupusa i sarme, ali isto tako znamo da ima i onih koji više vole slatki kupus. Takozvano prisiljeno zelje priprema se od slatkog kupusa s pasiranom rajčicom, a može mu se dodati i meso po izboru.
Recept za varivo od slatkog zelja s mesom
Sastojci:
1 glavica kupusa
500 g junetine ili svinjetine
1 luk
2 mrkve
200 ml pasirane rajčice
2 češnja češnjaka
mljevena crvena paprika
sol papar,
svježi peršin
Priprema:
Na malo masti ili ulja popržite sitno nasjeckani luk i mrkvu narezanu na kolutiće. Dodajte meso izrezano na kockice. Sve zajedno propirjajte pa dodajte pasiranu rajčicu i narezan kupus. Začinite, pa kuhajte u poklopljenoj posudi oko 30 do 45 minuta (ako kuhate meso sa zeljem od početka, onda sve zajedno kuhajte sat do sat i pol vremena, ovisno o vrsti mesa). Na kraju dodajte nasjeckani češnjak. Poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice