Carska pita, poznata još i kao španjolska pita, ali nema veze sa Španjolskom, nastala je kao jelo od raznih sastojaka koji su uvijek bili pristupačni u kuhinji. Jednostavno se priprema, a prikladna je za predjelo, večeru ili brz zalogaj kad dođu neočekivani gosti. Obično se dodaje šunka, sir i paprika, kiseli krastavci, a po želji možete dodati još sastojaka i recept prilagoditi svom ukusu.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 250 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 500 ml oštrog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šunke
  • 200 g sira
  • 200 g svježe paprike
  • 200 g kiselih krastavaca
  • sezam
Recept za carsku ili španjolsku pitu
Shutterstock 

Priprema:

Papriku, krastavce, šunku, sir narežite na kockice. Jaja izmiksajte i dodajte ulje. Zatim dodajte jogurt, brašno, prašak za pecivo i sol. Sve dobro promiješajte da nema grudica. U smjesu dodajte ostale sastojke te sve dobro promiješajte. Nauljite pleh ili obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu i pospite sezamom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.