Samo vas pakiranje makarona, mala glavica brokule, kukuruz iz konzerve i sir dijele vas od finog ručka. Nećete potrošiti puno vremena ni novaca, a ukućani će biti siti i zadovoljni.
Sira nikad dosta pa slobodno povećajte količinu. Dobar tek!
Zapečena tjestenina s brokulom
Sastojci:
500 g brokule
200 g makarona
100 g kukuruza šećerca
200 ml kiselog vrhnja
1 jaje
100 g naribanog sira
sol, papar
muškatni oraščić
Priprema:
Očistite i operite brokulu pa je narežite na manje cvjetiće. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i stavite u maslacem premazanu posudu za pečenje. Dodajte brokulu i kukuruz. Razmutite vrhnje s jajem, posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića te prelijte preko tjestenine. Pospite ribanim sirom pa pecite na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta, dok se sir ne zapeče.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice