Sezona šparoga u punom je jeku, a ako imate gotovo lisnato tijesto, pripremite brzi tart sa šparogama i sirom.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 režnjak češnjaka
- 150 g naribanog sira
- 450 g šparoga
- sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Odmotajte razvaljano lisnato tijesto pa ga lagano probodite vilicom na više mjesta. Premjestite ga na lim i pecite 10 minuta. Kad ga izvadite iz pećnice, premažite ga smjesom maslinovog ulja i sitno nasjeckanog češnjaka, pospite ga naribanim sirom pa rasporedite šparoge. Ostavite otprilike 2 cm slobodnog prostora uz rubove.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice