Ova salata od mladog krumpira, mladog luka, šparoga i jaja podjednako je ukusna i fotogenična. Za pripremu trebate izdvojiti pola sata, ali svaka će se minuta isplatiti.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za dva serviranja. Dobar tek!

Recept za salatu od krumpira i šparoga

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • 2 jaja (M)
  • 200 g šparoga
  • 4 mlada luka
  • 1 limun
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica senfa
  • 1 režanj češnjaka
  • svježi vlasac

Priprema:

  1. U dvije posude ulijte vodu i stavite ih na vatru.
  2. Dok čekate da voda zakuha, krumpire dobro operite i narežite ih na ploškice debljine centimetra.
  3. U jednu posudu s vodom dodajte soli pa u njoj kuhajte krumpire do 15 minuta, dok ne omekšaju.
  4. U drugoj posudi kuhajte jaja otprilike sedam minuta. Žumanjak se ne bi trebao do kraja skuhati, već ostati mekan.
  5. Narežite luk na kolutove, a šparogama odlomite tvrde krajeve.
  6. Zagrijte grill tavicu pa na grilajte šparoge i mladi luk otprilike pet minuta, dok ne omekšaju i poprime lijepu boju.
  7. Pomiješajte kuhane krumpire s mladim lukom i šparogama.
  8. Naribajte koricu limuna i iscijedite sok od polovice. Pomiješajte to sa senfom, zdrobljenim češnjakom, soli i paprom. Prelijte dresing preko povrća i pažljivo promiješajte.
  9. Ogulite jaja, narežite ih na četvrtine po dužini pa ih poslažite po salati.
  10. Pospite salatu nasjeckanim svježim vlascem i poslužite!