Vjerojatno ste cijelo ljeto uživali u jelima s tikvicama, a ako vam nije dosadilo ovo zdravo, ukusno i praktično ljetno povrće, iskoristite ga u jednostavnoj piti. Ovo jelo je zasitno pa se može jesti i kao samostalno, a odlično paše kao prilog ribi ili mesu.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 žlica škroba
- 2 žlice integralnog pšeničnog brašna
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 2 srednje tikvice narezane na trakice
- 1 šaka sitno nasjeckanog kopra
- 2-3 grančice sitno nasjeckanog mladog luka
- 30-40 g ribanog sira
- dodatni začini po ukusu
Priprema:
Tikvicu narežite na trakice, posolite, ostavite da malo odstoji i ocijedite. Zatim sve sastojke dobro promiješajte i stavite u posudu za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Kad je skoro pečeno, preko pite možete dodati sir. Izvadite iz pećnice, narežite i uživajte!
- 2 jaja
- 1 žlica škroba
- 2 žlice integralnog pšeničnog brašna
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 2 srednje tikvice narezane na trakice
- 1 šaka sitno nasjeckanog kopra
- 2-3 grančice sitno nasjeckanog mladog luka
- 30-40 grama ribanog kačakvalja
- dodatni začini po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice