Salata ne bi trebala biti usputna stavka na meniju. Uz malo truda, za 10-ak minuta možete napraviti veliku posudu osvježavajuće salate koja može parirati kompleksnom glavnom jelu.

Sastojci u nastavku trebali bi biti dovoljni za četiri osobe. Ako salatu planirate poslužiti uz meso s roštilja, i preskočiti priloge, svakako poduplajte količinu.

Kremasta salata od krastavaca i rotkvica

Sastojci:

  • 2 veliki krastavac
  • 20 rotkvica
  • 3 mlada luka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • sol, papar

Priprema:

  1. Krastavce i rotkvice dobro operite pa ih uz pomoć mandoline narežite na tanke kolutove. Mladi luk nožem narežite na tanke kolutiće.
  2. Pomiješajte pripremljeno povrće s kiselim vrhnjem, dobro posolite i popaprite pa stavite u hladnjak na najmanje pola sata kako bi se salata dobro ohladila i kako bi se okusi proželi.
  3. Po želji umiješajte i svježi vlasac ili kopar.