Kiseli krastavci jedna su od najčešćih zimnica u svakom kućanstvu. Mnogima su omiljena salata ili prilog u hladnijim mjesecima kad nema domaćeg svežeg povrća, ali i tijekom cijele godine.
Doznajte kako ukiseliti krastavce bez šećera i octa, a tajna je u veličini staklenke. Naime, obavezno koristite staklenke od 3 litre, jer iz nekog razloga kiseli krastavci ovako ne uspijevaju ako koristite manje staklenke.
Priprema:
Kada ste sterilizirali staklenke, možete krenuti s pripremom. U lonac ulijte vodu i sol, 2 žlice soli na litru vode. Kuhajte dok ne proključa pa prelijte preko krastavaca.
Na dno staklenke stavite listove hrena, trešnje ili hrasta, kao i nasjeckani kopar jer oni daju poseban okus. Staklenke poklopite, ali nemojte ih zatvarati poklopcima pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pjena i mjehurići, te promjena boje salamure i krastavaca. Tekućina treba biti mutna, a povrće tamnozeleno. Skinite pjenu, pa u svaku staklenku stavite dvije žlice senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoji još jedan dan. Nakon toga rasol iz tegle ulijte u lonac i pustite da kuha nekoliko minuta, zatim skinite pjenu. Ulijte u nove i sterilizirane staklenke u koje ste stavili i krastavce.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice