• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        KAKO UKISELITI KRASTAVCE BEZ OCTA I ŠEĆERA: Tajna savršeno hrskavog kiselog povrća je u veličini staklenke 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Namirnice

        KAKO UKISELITI KRASTAVCE BEZ OCTA I ŠEĆERA: Tajna savršeno hrskavog kiselog povrća je u veličini staklenke

        14.09.2023 15:56
        14.09.2023 15:56
        0

        Kiseli krastavci mnogima su omiljena salata ili prilog kad nema svježeg povrća.

          Izvor: Shutterstock

        Kiseli krastavci jedna su od najčešćih zimnica u svakom kućanstvu. Mnogima su omiljena salata ili prilog u hladnijim mjesecima kad nema domaćeg svežeg povrća, ali i tijekom cijele godine. 

        Doznajte kako ukiseliti krastavce bez šećera i octa, a tajna je u veličini staklenke. Naime, obavezno koristite staklenke od 3 litre, jer iz nekog razloga kiseli krastavci ovako ne uspijevaju ako koristite manje staklenke.

         kiseli krastavci Izvor: Shutterstock

        Priprema:

        Kada ste sterilizirali staklenke, možete krenuti s pripremom. U lonac ulijte vodu i sol, 2 žlice soli na litru vode. Kuhajte dok ne proključa pa prelijte preko krastavaca.

        Na dno staklenke stavite listove hrena, trešnje ili hrasta, kao i nasjeckani kopar jer oni daju poseban okus. Staklenke poklopite, ali nemojte ih zatvarati poklopcima pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pjena i mjehurići, te promjena boje salamure i krastavaca. Tekućina treba biti mutna, a povrće tamnozeleno. Skinite pjenu, pa u svaku staklenku stavite dvije žlice senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoji još jedan dan. Nakon toga rasol iz tegle ulijte u lonac i pustite da kuha nekoliko minuta, zatim skinite pjenu. Ulijte u nove i sterilizirane staklenke u koje ste stavili i krastavce.

        Možda će vas zanimati

        • Zalogajčići

          | 02. Sep 2023.

          NAJBOLJI RECEPT ZA TURŠIJU: Ovako pripremljena zimnica od miješanog ukiseljenog povrća trajat će do proljeća

          0
        • Zalogajčići

          | 11. Sep 2023.

          KAKO UKISELITI CHERRY RAJČICE: Ukusna zimnica može se jesti već dva dana nakon pripreme, ali i čuvati do zime

          0
        • Namirnice

          | 05. Sep 2023.

          TRIKOVI ZA BRZINSKU TURŠIJU: Ukiselite omiljeno povrće bez konzervansa, saznajte u čemu je tajna brze pripreme

          0
        • Namirnice

          | 30. Aug 2023.

          KAKO UKISELITI PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM: Starinski recept za ukusnu zimnicu bez konzervansa i vinobrana

          0

         Izvor: Stvar ukusa

        Tagovi

        zimnica turšija ukiseljeno povrće salata kiseli krastavci ocat

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        21. Sep 2023.

        KAKO ZNATI DA JE MESO POKVARENO: Saznajte što sve trebate provjeriti prije upotrebe crvenog mesa i peradi

        0

        20. Sep 2023.

        PRATI ILI NE PRATI GLJIVE: Razbijamo poznate mitove, a ovo su greške koje većina radi kod pripreme

        0

        16. Sep 2023.

        JE LI KRUH BOLJE ČUVATI NA SOBNOJ TEMPERATURI, HLADNJAKU ILI ZAMRZIVAČU: Iznenadit će vas gdje najbrže postaje ustajali

        0

        08. Sep 2023.

        MAKEDONSKI AJVAR JE NAJBOLJI: Starinski recept za omiljeni namaz bez kojeg se ne može zamisliti zima

        0

        07. Sep 2023.

        TRIK ZA MEKANIJE SUHO MESO S GRAHOM: Obavezno napravite ovo prije početka kuhanja variva, bit će ukusnije

        0

        05. Sep 2023.

        TRIKOVI ZA BRZINSKU TURŠIJU: Ukiselite omiljeno povrće bez konzervansa, saznajte u čemu je tajna brze pripreme

        0

        04. Sep 2023.

        KAKO NAJLAKŠE NAREZATI KUPUS ZA SALATU: Ovaj trik će vam uštedjeti vrijeme, a ne trebate ni nož ni ribež

        0

        01. Sep 2023.

        TRIK ZA UKUSNIJE VARIVO OD GRAHA: Značajno poboljšava okus omiljenog jela na žlicu

        0

        31. Aug 2023.

        KAKO SALATU SAČUVATI SVJEŽOM DO 30 DANA: Nevjerojatno jednostavan i brz trik, a treba vam samo jedan jeftini proizvod

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.