Iskoristite sezonu bundeve i što više je uključite u prehranu. Osim gustih krem juha, pečene u pećnici kao prilog raznim jelima i u slasticama i pitama, ovaj poznati jesenski plod možete pripremiti u obliku polpeta ili pljeskavica u kombinaciji s grizom, jogurtom ili kefirom. Odlične kao prilog, predjelo ili samostalni zalogajčić.
Recept za polepte od bundeve i griza
Sastojci:
200 g bundeve
4 žlice griza
2 jaja
100 ml jogurta ili kefira
1 žlica brašna
pola žličice praška za pecivo
1 režanj češnjaka
origano, sol, slatka mljevena paprika
ulje
Priprema:
Bundevu naribajte, pospite grizom, dodajte jaja, jogurt, protisnuti češnjak i začine. Dobro promiješajte. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u smjesu. Zdjelu pokrite tanjurom ili krpom i ostavite da griz nabubri 10-15 minuta. Nakon toga smjesu još malo promiješajte i u nauljenoj tavi ispecite pljeskavice s obje strane.
Postupak pogledajte u videu
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice