Jabuke su voće koje se daleko najviše koriste u slasticama i kolačima, i to tijekom cijele godine. I nekada su pite i kolači s jabukama bili nezaobilazni, a jako se dobro slažu u kombinaciji s orasima. Ovaj recept vrlo je jednostavan jer se ovakva biskvitna torta brzo priprema, a ako volite cimet, možete ga dodati u smjesu. 

Recept za tortu od jabuka i oraha

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 150 g oraha
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • sok od pola limuna
  • malo soli
Recept za tortu od jabuka i oraha
Shutterstock 

Priprema:

Jabuke narežite na kockice i na njih iscijedite pola limuna, dodajte šećer i promiješajte. Pokrijte i ostavite u hladnjaku pola sata.

Pomiješajte grubo nasjeckane orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte 3 žumanjka u jabuke, pomiješajte obje smjese. 

U posebnoj posudi istucite bjelanjke s malo soli. Ulijte u smjesu i promiješajte. Smjesu stavite u namašćen kalup. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Pečenu tortu pospite s malo šećera u prahu.