Tajna najmekših kiflica krije se u dva sastojka - jajima i maslacu. Volimo ih tople, a pripremljenim po ovom receptu, poželjet ćete im se vratiti čak i idućeg dana.

Možete ih napuniti sirom i šunkom, a prazne možete poslužiti uz umak po želji.

Sastojci:

1000 g bijelog brašna

3 jaja

1 žličica šećera

3 šalice suncokretovog ulja

400 ml toplog mlijeka

100 g maslaca + 50 g za ribanje

1 žličica soli

Priprema:

U manjoj posudi stavite žlicu brašna, kvasac, šećer i dio mlakog mlijeka. Dobro promiješajte. Ostavite na toplom da se diže. U veću posudu uspite brašno, dodajte sol, u sredini napravite udubinu i uspite pripremljeni kvasac, ulje, mlako mlijeko, otopljeni maslac, jaja i izmiješajte mekano tijesto (po potrebi dodati još malo mlakog mlijeka).

Mijesite tako dugo dok ne dobijete glatko i rastezljivo tijesto koje se odvaja od ruku i posude. Tako pripremljeno tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplo da se diže jedan sat. Potom ga ponovno promiješajte par minuta. Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i od njih formirajte kugle. Stavite ih na nauljen papir, prekrijte krpom i pustite da se „odmaraju” još petnaestak minuta. Od svake kugle oblikujte okruglu koru debljine oko 1 cm i izrežite je na osmine, tako da dobijete 32 komada u obliku trokuta. Savijajte ih u kiflice od šireg kraja prema užem.

Poredajte ih u lim, pospite brašnom, po njima naribajte maslac i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na temperaturu 250 stupnjeva a prije pečenja smanjili na 200 stupnjeva, odnosno dok se ne dignu i dobiju žutorumenu boju.

izvor: gastro.24sata.hr