Pita sa sirom bez kora bit će vaše omiljeno jelo. Brzo se priprema, jednostavna je i izuzetno ukusna. Pita se sprema sa pšeničnim bijelim brašnom, a najvažniji dio recepta je način na koji se slaže u pleh, jer o njemu ovisi okus pite.
Sastojci:
4 jaja
300 g svježeg punomasnog mrvljenog sira
1 žličica soli
2 dl jogurta
1 dl mineralne vode
2 čaše (od 2 dl) brašna
12 g praška za pecivo
1 žlica svinjske masti/biljno ulje
Priprema:
U zdjeli umutite jaja i sol pa dodajte svježi mrvljeni sir. Ako je potrebno usitnite ga vilicom pa sve promiješajte žlicom.
Dodajte jogurt i mineralnu vodu i opet promiješajte. Zatim dodajte brašno i pecilni prašak i ponovno sve dobro promiješajte. Trebate dobiti gustu, žućkastu i mrvičastu smjesu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice