U zimsko vrijeme, kada počnu adventski sajmovi, šire se poznati mirisi hrane poput sarme, kobasica, kiselog zelja, bunceka i slatkih delicija od kojih su najpopularnije fritule i germknedle.
Donosimo recept za mekane fritule koje pripremaju jednostavno i brzo, a uopće ne upijaju ulje.
Sastojci:
- 2 jaja
- 300 ml jogurta
- oko 300 g brašna
- 2 žličice šećera
- 1-2 vrećice vanilin šećera
- pola žličice soli
- pola vrećice praška za pecivo
- žlica rakije
- oko 500 - 600 ml ulja za prženje
Shutterstock
Priprema:
Ručno umutite jaja sa šećerom, vanilijom, dodajte sol, jogurt, naribanu koricu limuna pa brašno i prašak za pecivo. Smjesu ostavite da odstoji desetak minuta. Pržite na vrelom ulju. Dok se prže okrenite ih, izvadite na salvetu da se ocijede. Pospite šećerom u prahu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice