Cijelo ljeto uživali smo u raznim jelima s tikvicama, a sada ih možete ukiseliti i uživati u njima cijelu jesen i zimu.
Sastojci:
- 2 kg tikvica
- 2 glavice luka
- 50 g soli
- 700 ml octa za kiseljenje
- 40 g šećera
- 2 žličice sjemenki piskavice
- 1 žličica kurkume
Priprema:
Tikvice operite, osušite i narežite na tanke kolutove koje po potrebi možete prepoloviti. Isto učinite i s lukom. U plastičnoj posudi pomiješajte tikvice i luk, posolite i sve podlijte hladnom vodom. Ostaviti da odstoji oko 2 sata, zatim ocijedite i operite tikvice i luk.
U velikom loncu zakuhajte ocat, šećer i kurkumu. Smjesu prelijte preko tikvica i luka i ostavite da odstoji 2 sata.
Smjesu zatim ulijte u veći lonac i stavite na vatru. Kad sadržaj prokuha, smanjite vatru i ostavite da lagano kuha još 5 minuta.
Pripremljenu smjesu (povrće i tekućinu) prebacite u staklenke za kiseljenje. Nemojte ih puniti do vrha, ostavite prst mjesta, a zatim zatvorite staklenke.
Izvor: Stil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice