Tijesto od jogurta nazivaju još i ludim tijestom, jer se od njega doslovno mogu napraviti kiflice, peciva, pogačice ili pizza... Što god želite! Ovo domaće tijesto čuva se u hladnjaku.
Sastojci:
- 1 kockica svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 250 ml mlijeka
- 1 kg glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 jaja
- 400 ml jogurta
- 50 ml ulja
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer i prelijte toplim mlijekom. Ostavite da se aktivira 10 minuta.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i dodajte kvasac. Umijesite glatko tijesto, ostavite na toplom mjestu, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže 45 minuta.
Nakon toga razvaljajte tijesto, oblikujte peciva i napunite po želji te ostavite da se dižu još pola sata. Pecite na 190 stupnjeva u zagrijanoj pećnici oko pola sata.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice