Ako imate pakiranje gotovog lisnatog tijesta i jabuke, a poželjeli ste mirisan slatkiš koji možete jesti i za doručak i za desert, napravite ove brze jabuke u lisnatom. Dodajte malo šećera i cimeta i cijela kuća će mirisati od ove predivne zimske poslastice.

Sastojci

  • 1 pakiranje lisnatog testa
  • 1-2 jabuke
  • 1/2 šalice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 1 jaje
16:55
Korak 1

Narežite lisnato tijesto i jabuke

Lisnato tijesto narežite na trake debljine centimetra. Jabuke ogulite, narežite na kolutove.

16:58
Korak 2

Napravite smjesu

Pomiješajte cimet i šećer i svaki kolut jabuke uvaljajte u smjesu.

17:00
Korak 3

Premažite 

 Omotajte oko jabuke trake lisnatog tijesta. Premažite umućenim jajem i pospite ostatkom smjese. 

17:01
Korak 4

Stavite peći

Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.