Ako imate pakiranje gotovog lisnatog tijesta i jabuke, a poželjeli ste mirisan slatkiš koji možete jesti i za doručak i za desert, napravite ove brze jabuke u lisnatom. Dodajte malo šećera i cimeta i cijela kuća će mirisati od ove predivne zimske poslastice.
Sastojci
- 1 pakiranje lisnatog testa
- 1-2 jabuke
- 1/2 šalice šećera
- 1 žlica cimeta
- 1 jaje
16:55
Korak 1
Narežite lisnato tijesto i jabuke
Lisnato tijesto narežite na trake debljine centimetra. Jabuke ogulite, narežite na kolutove.
16:58
Korak 2
Napravite smjesu
Pomiješajte cimet i šećer i svaki kolut jabuke uvaljajte u smjesu.
17:00
Korak 3
Premažite
Omotajte oko jabuke trake lisnatog tijesta. Premažite umućenim jajem i pospite ostatkom smjese.
17:01
Korak 4
Stavite peći
Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice