Iako se ne odvaži svatko mijesiti domaće tijesto, posebice jer postoji velik izbor gotovih peciva u pekarama i trgovinama, a vrlo je praktično kupiti gotovo tijesto za razne specijalitete od dizanog ili lisnatog tijesta koje je potrebno samo razvaljati, po želji nadjenuti i zagrijati u pećnici, nema do domaćeg tijesta. Za domaći kruh, kiflice, pizzu, slance i razna peciva točno znate što ste sve stavili u tijesto, a kad jednom savladate pripremu tijesta kod kuće, teško ćete se ikad vratiti kupovnom tijestu.

Nedavno smo vam otkrili provjereno najbolji recept za poznate varaždinske klipićečije tijesto možete koristiti i za domaće kiflice, a kad vam trebaju domaća peciva za hot dog ili sendvič, isprobajte recept s YouTube kanala Cookist Wow.

Sastojci

  • 440 g brašna
  • 1,5 žličice suhog kvasca
  • 240 ml toplog mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 30 g maslaca
  • 1 jaje

Za premazivanje:

1 jaje

Recept za hot dog pecivo

11:49
Korak 1

Aktivirajte kvasac

U zdjelu ulijte toplo mlijeko i dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i poklopite te ostavite da se aktivira 10 minuta.

11:51
Korak 2

Zamijesite tijesto

U aktivirani kvasac dodajte jaje, sol i prosijano brašno te zamijesite tijesto. Na kraju dodajte maslac sobne temperature i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

11:51
Korak 3

Ostavite da odstoji

Pokrijte i ostavite da se diže oko sat vremena.

11:51
Korak 4

Oblikujte

Tijesto izrežite na 10 jednakih dijelova pa oblikujte kuglice. Zatim svaki pritisnite rukom te zarolajte da dobijete duguljast oblik.

Postupak pogledajte u videu:

11:52
Korak 5

Ostavite da odstoji

Slažite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite još pola sata.

11:52
Korak 6

Pecite

Nakon tih pola sata kiflice premažite razmućenim jajetom i prebacite u zagrijanu pećnicu te pecite na 180°C oko 20 minuta.