Ovim receptom za burger peciva možete svoje domaće burgere podići na jednu ozbiljniju razinu. Peciva možete napraviti unaprijed i spremiti ih u zamrzivač kada će vam trebati sljedeći put. Priprema je vrlo jednostavna, a peciva će vas oduševiti svojom mekoćom i okusom.
Sastojci:
- 180 ml tople vode
- 1 jaje
- 3 žlice šećera
- 1,5 žličica soli
- 1 žlica kvasca
- 3 žlice maslaca
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- sezam
Priprema:
U zdjelu za miksanje stavite tople vode, jaje, šećer, sol i kvasac te miksajte. Dodajte maslac, a zatim dodajte veći dio brašna (ostavite sa strane 2 žlice). Koristite nastavak za miksanje tijesta dok se ne sjedini, miksajte 5-6 minuta. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo na dodir. Ako je previše ljepljivo dodajte još brašna. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite ga na toplom mjestu; tijesto bi se trebalo udvostručiti.
Nakon što se tijesto digne, razvaljajte ga na ravnoj plohi i podijelite na 8 dijelova, rukom uzmite tijesti i lagano razvaljajte svaki komad tijesta u kuglu. Kugle moraju biti glatke površine. Kugle stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokrijte ih krpom i pustite da odstoje sat do sat i pol.
Napravite smjesu od jaja tako da vilicom izmiješate jaje i vodu, a zatim premažite time vrhove peciva i pospite sezamom. Peciva pecite na 200 stupnjeva 15-16 minuta. Nakon što se ohlade možete ih prerezati i puniti dodacima po izboru.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice