Ovim receptom za burger peciva možete svoje domaće burgere podići na jednu ozbiljniju razinu. Peciva možete napraviti unaprijed i spremiti ih u zamrzivač kada će vam trebati sljedeći put. Priprema je vrlo jednostavna, a peciva će vas oduševiti svojom mekoćom i okusom. 

Sastojci

  • 180 ml tople vode
  • 1 jaje
  • 3 žlice šećera
  • 1,5 žličica soli
  • 1 žlica kvasca
  • 3 žlice maslaca
  • 400 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • sezam

recept za univerzalno ludo tijesto.
Shutterstock 

Priprema:
U zdjelu za miksanje stavite tople vode, jaje, šećer, sol i kvasac te miksajte. Dodajte maslac, a zatim dodajte veći dio brašna (ostavite sa strane 2 žlice). Koristite nastavak za miksanje tijesta dok se ne sjedini, miksajte 5-6 minuta. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo na dodir. Ako je previše ljepljivo dodajte još brašna. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite ga na toplom mjestu; tijesto bi se trebalo udvostručiti. 

Nakon što se tijesto digne, razvaljajte ga na ravnoj plohi i podijelite na 8 dijelova, rukom uzmite tijesti i lagano razvaljajte svaki komad tijesta u kuglu. Kugle moraju biti glatke površine. Kugle stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pokrijte ih krpom i pustite da odstoje sat do sat i pol.

Napravite smjesu od jaja tako da vilicom izmiješate jaje i vodu, a zatim premažite time vrhove peciva i pospite sezamom. Peciva pecite na 200 stupnjeva 15-16 minuta. Nakon što se ohlade možete ih prerezati i puniti dodacima po izboru.