Domaća salsa je umak od rajčice koji se najčešće servira kao prilog tortiljama ili čips tortiljama. Oštrog i svježeg okusa salsa će obogatiti svako jelo uz kojeg ćete ju jesti. Priprema je jako jednostavna, sve sastojke ubacite u blender i uživajte u umaku koji će vas okusom odvesti na egzotično putovanje kroz meksičku kuhinju.
Sastojci:
- 1/4 luka
- češanj češnjaka
- 500 g cherry rajčica
- jalapeno ili neka druga ljuta papričica
- žlica sjeckanog korijandera
- 1 limun (sok i korica)
- pola žličice soli
- pola žličice mljevenog kumina
- prstohvat šećera
Priprema:
U blender ubacite luk i češnjak, dobro nasjeckajte. Dodajte rajčice, jalapeno papričicu, korijander, sok od limuna i limunovu koricu, sol, kumin i šećer. Sve dobro sameljite.
Izvor: Love & lemons
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice