Kiflice s margarinom neodoljivo su ukusne i mekane te su odličan izbor za doručak ili večeru. Jednostavne su za napraviti, a u nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
500 ml vode
40 g svježeg kvasca
20 g šećera
20 g soli
2 žlice ulja
250 g margarina
oko 1 kg brašna (900 gr se koristi za miješanje) t-400, meko
1 žumanjak
Priprema:
U toplu vodu dodati kvasac i šećer i promiješati Dodati pola brašna, sol i pola margarina i opet promiješati. Najbolje je da margarin bude sobne temperature jer će se lakše miješati.
Postupno dodavati brašno i umijesiti tijesto. Tijesto dobro umijesiti pa ga preliti uljem i ostaviti da odstoji 5 minuta da se ulje malo upije u tijesto. Zatim tijesto podijeliti na tri dijela, te svaki dio razvući u krug. Od preostalog margarina ostavite jednu žlicu, ne previše. Prvi krug namazati polovinom preostalog margarina, poklopiti drugim krugom, zatim premazati ostatkom margarina i poklopiti trećim krugom. Malo stisnuti rukom i razvaljati tijesto u veliki krug. Prerezati na 4 pa na 8 dijelova pa svaki na 2 ili 3 dijela ovisno koliko rolata želite.
Zarolajte, pa stavite u tepsiju, pa premažite umućenim žumanjkom ili otopljenim margarinom ili oboje. Kada ste posložili i premazali kiflice, upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva, te pecite 20-ak minuta.
Pečene kiflice dok su još u tepsiji premažite margarinom koji ste ostavili, odnosno malo otopite margarin kad vidite da će kiflice biti pečene, pa tek onda vadite iz tepsije.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice