Kiflice s margarinom neodoljivo su ukusne i mekane te su odličan izbor za doručak ili večeru. Jednostavne su za napraviti, a u nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

500 ml vode
40 g svježeg kvasca
20 g šećera
20 g soli
2 žlice ulja
250 g margarina
oko 1 kg brašna (900 gr se koristi za miješanje) t-400, meko
1 žumanjak

Priprema:

U toplu vodu dodati kvasac i šećer i promiješati Dodati pola brašna, sol i pola margarina i opet promiješati. Najbolje je da margarin bude sobne temperature jer će se lakše miješati.

Recept za najmekše kiflice s margarinom
amirali-mirhashemian-nJZ8dDCyd6Q-unsplash 

Postupno dodavati brašno i umijesiti tijesto. Tijesto dobro umijesiti pa ga preliti uljem i ostaviti da odstoji 5 minuta da se ulje malo upije u tijesto. Zatim tijesto podijeliti na tri dijela, te svaki dio razvući u krug. Od preostalog margarina ostavite jednu žlicu, ne previše. Prvi krug namazati polovinom preostalog margarina, poklopiti drugim krugom, zatim premazati ostatkom margarina i poklopiti trećim krugom. Malo stisnuti rukom i razvaljati tijesto u veliki krug. Prerezati na 4 pa na 8 dijelova pa svaki na 2 ili 3 dijela ovisno koliko rolata želite.

Zarolajte, pa stavite u tepsiju, pa premažite umućenim žumanjkom ili otopljenim margarinom ili oboje. Kada ste posložili i premazali kiflice, upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva, te pecite 20-ak minuta.

Pečene kiflice dok su još u tepsiji premažite margarinom koji ste ostavili, odnosno malo otopite margarin kad vidite da će kiflice biti pečene, pa tek onda vadite iz tepsije.