Kupus kiflice pripremaju se jednostavnije od klasičnih i jako su mekane. U nastavku pogledajte recept.
Sastojci
Tijesto:
0,5 kocke svježeg kvasca
300 ml mlakog mlijeka
1 žlica šećera
500 g glatkog brašna
100 ml biljnog ili suncokretovog ulja
1 žličica soli
Nadjev od svježeg sira:
500 g svježeg sira
1 jaje
sol
Nadjev s gaudom i šunkom:
100 g maslaca
100 g milerama (masnog kiselog vrhnja)
150 g gaude, naribane
150 g kuhane šunke, nasjeckane
1jaje
sol, papar
Dodatno:
1 žumanjak za premazivanje
2 žlice sezama za posipanje
Priprema:
Dignite kvasac - kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, mlijeko i suncokretovo ulje. Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom. Razvaljajte na oko centimetar debelo, premažite nadjevom i zarolajte. Režite cik-cak da dobijete oblik trokuta.
Kad oblikujete kupus kiflice, stavite ih razmaknute na masnim papirom obložen lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata.
Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. Premažite ih žumanjkom, posipajte s malo sezama i stavite peći 25 do 30 minuta, ovisno koliko su velike.
Nadjev od svježeg sira:
Sir ocijedite ako je premokar, da izađe višak tekućine. Pomiješajte s jajem i posolite.
Nadjev s gaudom i šunkom:
Omekšali maslac, jaje i mileram izmiksajte da nastane glatka smjesa. Posolite i umiješajte ribani sir i sjeckanu šunku.
izvor: index.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice